Tájékoztató a részvételről

Mi a Lányok Napja?

A Lányok Napja egy országos, interaktív, ingyenes program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez tizenéves diáklányok részére. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely világ számos országára kiterjed és minden évben április negyedik csütörtökén rendezik meg.

A Lányok Napja akció célja, hogy informálja a lányokat a természettudományos, műszaki és informatikai pályák előnyeiről, ezáltal is bővítve a lányok látókörét, tágítva a munka világáról alkotott képüket. A kampány olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel a lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnak, és egyben ösztönzi őket, hogy ezen fontos döntésüket ne az elvárásokra, hanem valós érdeklődési körükre és képességeikre alapozzák.

Mikor van a Lányok Napja?

Minden év áprilisának utolsó csütörtökén.

2019-ben április 25-én

Milyen teendői vannak a csatlakozó fogadóhelynek?

A fogadóhely vállalja lányok fogadását, számukra a program megszervezését (a Lányok Napja Programiroda javaslatainak figyelembevételével).

Javasolt, hogy a fogadóhely lehetőségeihez képest vegyen részt a program népszerűsítésében is: szórólapok kiküldése a helyi iskolákba, a programlehetőség kihelyezésével saját weboldalára, Facebook oldalára, a Lányok Napja Facebook oldal posztjainak megosztása, a Lányok Napja programiroda által összeállított sajtóközlemény kiküldése, stb.

A program sikeressége szempontjából fontos, hogy a fogadóhely programja időben fel legyen töltve a Lányok Napja 2019 hivatalos weboldalára.

A Lányok Napja Programiroda minden résztvevő részére kiküldi az emléklapot pdf-formátumban, amit a fogadóhely kitöltve cégnévvel és a részvevő nevével ellátva, esetleg egy apró ajándék kíséretében átad a helyszínen megjelent lányoknak. Ez az emléklap szolgál a lányoknak igazolásként az iskolákban is.

A Lányok Napja Programiroda a fogadóhelyek részére kiküldi azoknak a kérdőíveknek a linkjét, amit elektronikus formában kérünk, hogy lehetőség szerint a lányokkal a helyszínen a program végezetével töltessenek ki.

Amennyiben megoldható, készítsenek fotókat az esemény napján és az esemény után legkésőbb 15 nappal küldjék el nekünk a lanyoknapja@nokatud.hu e-mail címre.

Hogyan lehet regisztrálni/programot feltölteni?

A www.lanyoknapja.hu weboldalon Programfeltöltés + Regisztráció menüponton keresztül.

A céges adatok módosítására bejelentkezés után a Profil szerkesztés menüpont alatt az év bármely időszakában van lehetőség.

A program feltöltése akkor válik véglegessé, akkor jelenik meg a lányok számára, miután azt a Lányok Napja Programiroda munkatársai jóváhagyták. A program módosításéra a feltöltés után is van lehetsőség, de kérjük, hogy a program elfogadása után már csak apróbb változtatásokat tegyenek. A programot módosítani, új programot feltölteni a Programok menüpont alatt lehet.

Egy program minimum 3 órás kell legyen.

Egy fogadóhely több programot is feltölthet, ha különböző helyszíneken fogadja a lányokat.

A maximális létszám: annak a csoportnak a létszámát jelenti, amelyet fogadóként egy helyszínen kezelni tudnak. Ha a jelentkezők száma eléri a megadott létszámot, a rendszer az adott helyszínre nem fog több jelentkezést elfogadni.

Találkozási pont: könnyen felismerhető, elérhető helyszín legyen. Ha a találkozási pont eltér a látogatás helyszínétől (pl. busszal viszik a lányokat a helyszínre), akkor annak pontos címét és indulási/érkezési idejét is meg kell adni. Amennyiben vállalják a busszal történő utaztatást, azt is kérjük a programleírásba beírni.

Ha tervezik a lányok vendégül látását (frissítő, pogácsa, ebéd, stb.), kérjük, hogy azt is itt jelezzék.

A programfeltöltés során jelezzék azt is, ha szükség van: pl. személyi igazolvány számának előzetes megadására, vagy ha van valamilyen elvárás a lányok öltözetét illetően.

A lányok minimum életkora: ha van ilyen kikötés, akkor azt is itt kell megadni, de vegyék figyelembe, hogy az érdeklődő lányok általában 18 év alattiak.

A lányok azt a fogadóhelyet fogják választani, amelyik a leginkább felkelti érdeklődésüket, és amelyik a legérdekesebb programot kínálja.  Ezért nagyon fontos, hogy mind az általános bemutatkozás, mind az április 25-i program leírása szemléletes legyen. Hogy színesítse programját itt képet is érdemes feltölteni, akár az előző évi, vagy hasonló programokról.

Fontos, hogy csak a részvételi feltételek illetve adatvédelmi nyilatkozat elfogadása után van lehetőség a programfeltöltés/regisztráció véglegesítésére!

A programfeltöltés akkor válik véglegessé, akkor jelenik meg a lányok számára, miután azt a Lányok Napja Programiroda munkatársai jóváhagyták.

A lányok regisztrációs időszakának a megnyitása után feltöltött és jóváhagyott programok április 16-ig nem mondhatók le.

A program módosítására a feltöltés után is van lehetőség, de kérjük, hogy ilyenkor csak apróbb változtatásokat tegyenek.

Amennyiben a nagyon kis létszámú jelentkezés alapján a fogadóhely úgy dönt, hogy nem kívánja fogadni a lányokat, ezt 2018. április 22-én déli 12:00 óráig a lanyoknapja@nokatud.hu e-mail címen keresztül elektronikus levélben jelezze!

Határidők 2019-ben!

  • a fogadóhelyek programjainak feltöltése folyamatosan lehetséges, de minél később töltik fel a programjukat, annál kisebb az esélye annak, hogy a meghirdetett helyek betelnek, ezért javasolt és célszerű a programokat legkésőbb március 10-ig feltölteni.
  • A lányok regisztrációja a fogadóhely programjának jóváhagyása után indul. Az érdeklődők addig tudnak jelentkezni a programra, míg a jelentkezők létszáma el nem éri ezt a számot. Ha a fogadóhely úgy dönt, hogy nem kíván több jelentkezőt fogadni, akkor a programnál módosíthatja a jelentkezők maximális létszámát az épp aktuálisra. Ettől kezdve a felület több jelentkezőt nem fogad, és a program mellé kikerül a megtelt tábla.

A program kezdete előtt milyen információkat kapnak meg a fogadóhelyek?

A fogadóhelyek a felületen követni tudják a lányok jelentkezését. A program lebonyolítása előtt minimum egy héttel megküldjük az emléklapokat pdf-formátumban, amely a lányoknak igazolásként is szolgál iskolájukban.

Mi történik a Lányok Napja után?

A Lányok Napja Programiroda a rendezvény után kiadja rövid sajtóközleményét.

Május 13-ig minden fogadóhelyszín elküldi a látogatás során készített fotókat a lanyoknapja@nokatud.hu e-mail címre, illetve lehetőség szerint gondoskodik arról, hogy a kérdőíveket a lányok, illetve a programban résztvevő kollégák az esemény napján a program utolsó 5 percében kitöltsék.

A Lányok Napja Programiroda összesített beszámolót készít, majd megküldi azt minden fogadóhely részére tájékoztatásul.

A Lányok Napja Programiroda munkatársai sikeres programlebonyolítást kívánnak minden a programhoz csatlakozó partner részére!

Kapcsolat

Kérdése van? Írjon nekünk