A programban való részvétellel a fogadóhelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a tudományos, technológiai és mérnöki képzési programok elegendő számú magasan képzett, sokoldalú tudással, képességekkel rendelkező új munkatársakat tudjanak biztosítani hosszabb távon is az üzleti és ipari szféra számára. Az Önök közreműködését a lányok fogadásában kérjük.

Ez egy jó alkalom megismertetni az egyetemet a továbbtanulni készülő középiskolásokkal illetve a céget, vállalatot a leendő potenciális tehetséges munkaerővel.

Tájékoztató a részvételről

A Lányok Napja akció célja, hogy informálja a lányokat a műszaki és informatikai pálya előnyeiről, ezáltal is bővítve a lányok látókörét, tágítva a munka világáról alkotott képüket.

Hogyan érdemes tervezni ezt a napot?

A fogadóhelyek saját lehetőségeiktől függően állítják össze a Lányok Napja részletes programját. A mintaforgatókönyv a program vázát tartalmazza, kiegészítve – a nemzetközi tapasztalatok alapján kialakult – ajánlásokkal.

Hogyan írjunk jó programot?

A fogadóhelyek saját lehetőségeiktől függően állítják össze a Lányok Napja részletes programját. Segítségként ide kattintva talál néhány jó példát az elmúlt évekből.

Mi vállaljuk, hogy segítünk felkutatni azokat lányokat, akik legalább egy kicsit nyitottak a természettudományokhoz, technológiához, mérnöktudományokhoz és informatikához közel álló pályák iránt, és megszervezzük a látogatásukat.

Az interaktív nyílt nap során a lányoknak lehetőséget biztosíthatnak arra, hogy megismerjék a fogadóhely tevékenységét és amennyire lehet aktívan bekapcsolódhassanak a munkába, így megerősítve önbizalmukat és saját képességeikbe vetett hitüket.