Mi a Lányok Napja?

A Lányok Napja egy országos STEM területekhez közel álló  szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Ezen a napon felsőtagozatos általános- és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, ahol interaktív programokon keresztül, gyakorló szakemberektől ismerhetik meg a tudományok, a technológia és az informatika világát. Az eseményt a Nők a Tudományban Egyesület 2024-ben április 25-én 13. alkalommal szervezi meg.

Az eseménysorozat részeként még sok izgalmas programmal készülünk az idei tanévben. További infók hamarosan.

ÉRDEKEL

Mi is az a STEM ?

Science

Természettudományok

Technology

Technológia

Engineering

Mérnöki tudományok

Mathematics

Matematika

Miért csináljuk?

A műszaki, tudományos és informatikai területeken dolgozók 90%-a férfi, vezető pozícióban pedig szinte egyáltalán nem találunk nőt. A fiatal lányok már az iskolában is kevésbé merik próbára tenni magukat a “fiús” tárgyakban és nehezebb érvényesülniük ezeken az órákon.

Pedig a lányoknak is van helye a műszaki tudományokban, és szükség is van rájuk.

Megmutatjuk a szakmának: érdemes a nők oktatását és karrierjét is támogatni a kutatás-fejlesztés és innováció területén!

Inspiráljuk, bátorítjuk a fiatal lányokat, hogy felfedezhessék szunnyadó tehetségüket a STEM területekhez közel álló szakmákban.

Lányok

Szeretnél bepillantani az ország legizgibb munkahelyeinek színfalai mögé? Fedezd fel velünk a robotikát, légy adatbányász, villanyozódj fel a villámlaborban!

Fogadóhelyek

Miért érdemes fogadóhelyként csatlakozni? Eddig több mint 100 tudományos, technológiai és műszaki vállalat, egyetem és kutatóintézet mutatkozott be a Lányok Napján.

Iskolák és szülők

A Lányok Napja az ország legnagyobb pályaorientációs napja lányoknak. Segítsen szülőként és pedagógusként, hogy a fiatal lányok önbizalma erősödjön életük egyik legfontosabb szakaszában!