A jövőd ma kezdődik!

2021. április 22-én, fedezd fel velünk a robotok világát, a mobil applikációk titkait, a környezetbarát energiaforrásokat! Ha még nem vagy biztos benne, hol tanulnál tovább középsuli után, vagy nem tudod, hogy milyen legyen az álommunkahelyed, akkor gyere el a Lányok Napjára, ahol az ország legizgalmasabb cégeinek és egyetemeinek műhelytitkaiba leshetsz be.

A programok listája folyamatosan bővül, válogass kedvedre!

Programok és jelentkezés

 

Gyakran ismételt kérdések

Ki jelentkezhet a Lányok Napjára?

Itt a helyed,

  • ha felső tagozatos általános iskolás vagy középiskolás lány vagy,
  • ha kíváncsi vagy az új dolgokra,
  • ha szeretnél ellátogatni valódi munkahelyekre vagy egyetemekre,
  • ha szívesen hallanád, mit csinál egy kutató, egy mérnök vagy egy informatikus!

Mi történik a lányok napján?

A Lányok Napja nem tanóra. Ezen a napon menő irodákat, gyárakat, kutatólaborokat, egyetemeket látogathatsz meg és izgalmas eszközöket, applikációkat próbálhatsz ki. Kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek a munkájukról, mindennapjaikről és arról, hogy lányként hogy lehet elhelyezkedni a szakmájukban.

Hogy vehetek részt a Lányok Napján?

Csak annyi a dolgod, hogy itt kiválasztod, melyik fogadóhely programja tetszik a legjobban, jelentkezel rá és április 22-én elmész a kiválasztott helyszínre. Arról már mi gondoskodunk, hogy a napod felejthetetlen legyen.

Hogyan jelentkezhetek a kiválasztott programra?

A fogadóhelyek programjaikat 2021. március közepéig feltöltik a felületre. március végétől itt a Lányok Napja® oldalán böngészhetsz kedvedre a programlistában, és kiválaszthatod a számodra legizgalmasabb programot!

Tudom-e igazolni a suliban ezt a napot?

A Lányok Napja program pályaorientációs napnak minősül, ezért iskolád igazgatója dönthet úgy, hogy ha rajta részt veszel, akkor igazoltan lehetsz távol a tanórákról.

A nap végén névre szóló emléklapot kapsz, amivel igazolhatod az iskolában, hogy megjelentél a programon.

Lesd meg, milyenek voltak a korábbi évek programjai!

Kíváncsi vagyok