MAKrancos Hölgyek az anyagtudományban - Lányok Napja interaktív nyílt nap a Műszaki Anyagtudományi Karon


2017.04.27. 08:00 - 14:00

Miskolc
Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar


Hol találkozunk? Miskolci Egyetem Üvegelőcsarnok
Elvárt öltözet: Kényelmes ruha és cipő
Minimum életkor: 14
Ellátás: Jóképű fiúkísérők, péksütemény, ásványvíz

Az idén már ötödik alkalommal szervezzük meg Karunkon a „Lányok Napja” interaktív nyílt napot, melyre ezúton meghívunk minden kedves érdeklődőt.
A kar intézetei látványos, interaktív laborbemutatókkal várják az érdeklődő középiskolás lányokat.
Az Energia- és Minőségügyi Intézet például tüzeléstechnikai show keretében mutatja be a robbanó festékesdobozt, a tűztornádót, a lebegő pasztillák pedig már egészen a jövőbe repítik a résztvevőket.
A Kerámia- és Polimermérnöki Intézetben lesz \\\\\\\"fröccs\\\\\\\", na nem pohárban, hanem magyar rajzfilmhősök elevenednek meg műanyag kupakokból, de a résztvevők utánajárhatnak, miből is vannak hétköznapi ruhadarabjaink pl. a harisnya, vagy a polár.
Az Öntészeti Intézet műhelyében pedig csajosan csillogó fényű alumínium ajándéktárgyat készíthetnek saját kezűleg, amit haza is vihetnek.
Lesz tehát itt robbantás, formázás, szakítás, öntés, az élmény garantált!
HA VOLTÁL ITT TAVALY AZÉRT, HA NEM, HÁT AZÉRT! GYERE EL, TÖLTS EL EGY NAPOT ANYAGMÉRNÖKEINK KÖZÖTT!
PROGRAM:
8:00-8:30 Regisztráció - Egyetem Üvegelőcsarnok (mindhárom műszaki karnak ugyanott lesz a regisztrációja, ezért keressétek a Műszaki Anyagtudományi Kar standját!)
8:30-9:00 Megnyitó (közös egyetemi megnyitó mindhárom műszaki kar részvételével)
9:00-12:30 Labortúrák - látványos és interaktív laborbemutatók
12:30-14:00 Zárórendezvény - ebéd, emléklapok, ajándékok, igazolások átadása

Szervező

Miskolci Egyetem Anyag- és Vegyészmérnöki Kar

3515, Miskolc
Egyetemváros

Karunk volt az anyagmérnökképzés hazai elindítója, ma a képzés központja. Anyagmérnökeinket rengeteg iparág várja: a polimeralapanyag-gyártó és -feldolgozó üzemek, vegyiművek, gumiipari, energetikai, építőanyag-ipari, mikroelektronikai anyagokat gyártó cégek, valamint a fémiparban működő alapanyaggyártó, öntő, hőkezelő, képlékenyalakító vállalatok alkalmazzák őket. Mérnök növendékeink a megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukra támaszkodva gond nélkül megállják helyüket Magyarország gazdaságának húzóágazatában, a nemzetközi összevetésben is versenyképes járműiparban. A Miskolci Egyetemen 2019-ben a vegyészmérnök képzés is elindult karunkon egyedi formában, ahol a hallgatók munkáját egy-egy mentortanár segíti.