A Budapesti Fejlesztési Központ kulisszái mögött


2017.04.27. 08:30 - 14:00

Budapest
Gyömrői út 104.


Hol találkozunk? Budapest, Gyömrői út 104.

Elvárt öltözet: sportos, kényelmes

Minimum életkor: 14

Ellátás: Ebéd

A hozzánk látogató lányoknak lehetőségük nyílna betekintést nyerni a Bosch budapesti fejlesztőközpontjának működésébe, az általunk fejlesztett „legizgalmasabb” autóipari termékek kipróbálására, beülhetnek az autóba és a kollégák magyarázata mellett utasként ki is próbálhatják a legmodernebb technológiával felszerelt tesztautónkat.
Emellett a nálunk dolgozó hölgy mérnökökkel nyílna lehetőségük beszélgetni, megismerhetik, hogy milyen tevékenységekkel foglalkoznak nálunk a mérnökök, milyen kihívásokkal találkoznak nap mint nap, hogy még nagyobb kedvet kapjanak a műszaki pálya felé való orientálódásban.

A program közben ebédelési lehetőséget is biztosítunk a lányoknak a kantinunkban.

08:30 - 09:00 Csoport érkezése
09.00 Köszöntő , program ismertetése
09:30 - 11:30 Rotációs program: - Magától beparkoló autó kipróbálása (Magic Parking) - Önjáró autó megismerése - E-Bike kipróbálása - Quiz játék
11:30 - 12:30 Ebéd
12:30 - 13:30 Workshop játékos formában, beszélgetés a nálunk műszaki területen dolgozó hölgy kollégákkal, karriertörténetek
13:30-14:00 Program lezárása


Szervező


Robert Bosch Kft.


1103, Budapest
Gyömrői út 104.

A magyarországi Bosch csoport 2000-ben telepítette autóipari technológiai fejlesztőmunkáinak egy részét Budapestre, majd 2005 októberében az addig itt működő fejlesztési osztályok önálló vállalati egységgé szerveződtek, és létrejött a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ.
A Budapesti Fejlesztési Központban számos elektronikus jármuvezérlő rendszer és mechanikai alkatrész fejlesztését végezik. Ilyenek például az ABS, ESP, légzsák, motorvezérlő és automata parkolási rendszerek, valamint az elektromos meghajtás rendszerek és az elektromos motorok.
Fejlesztési területei közé tartoznak még a műszerfalak és a vezetőtámogató rendszerek, amellyel céljuk az önjáró autók megalkotása. A kapcsolódó összes munkafázist helyben végzik, ideértve a rendszer- és algoritmusfejlesztést, az elektromos és mechanikus tervezést, a szimulációt, továbbá a megbízhatósági ellenőrzéseket és teszteket is.
Az autóipari mérnökök számát tekintve a Budapesti Fejlesztési Központ a cégcsoport második legnagyobb európai K+F központja, jelenleg több mint 2000 mérnököt foglalkoztat és a közeljövőben további bővítést tervez.