Légy egy napra startupper!


2017.04.27. 09:00 - 13:00

Budapest
EIT Digital Budapest CLC, 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/A (a Bogdánfy utca és a Warga László utca sarkán lévő épület bejáratánál)


Hol találkozunk? 1117 Budapest, Bogdánfy utca 10/A (a Bogdánfy utca és a Warga László utca sarkán lévő épület bejáratánál)
Minimum életkor: 12
Ellátás: könnyű ebéd (pizza, üdítő, ásványvíz)

Vegyél te is részt az EIT Digital budapesti irodájának interaktív innovációs játékán. Sokan úgy tartják, hogy az informatika, az infokommunikáció, a kódolás, az innováció a startupperek világa nem lányoknak való, de mi bebizonyítjuk neked, hogy ez nem igaz! A közel három órás kötetlen játék során megismerheted az ELTE informatikus lányait és részese lehetsz egy közösségi élménynek, amelynek segítségével megértheted, hogyan lehet egy egyszerű problémafelvetésből olyan ötletet kidolgozni, amellyel akár első startupodat is megalakíthatod.

A játék során betekintést nyerhetsz az informatika oktatás legújabb irányába, ahol az informatikusokat már nem csak programozni tanítják. Ma már a hallgatóink képzésének a része az is, hogy megismerik, hogyan kell egy ötletet megvalósítani, mi kell egy sikeres fejlesztői csapat összeállításához, egy startup elindításához, hogyan lehet valakiből a vállalat első számú embere, CEO (chief executive officer) – és ez a kifejezés ma már nem csak férfiakat takar.

Figyelem! Informatikai tudás a játékhoz nem szükséges, csak magadat, lelkes osztálytársnőidet és barátnőidet, a kreativitásodat és a jókedvedet kell elhoznod! Minden másról mi gondoskodunk. Készülünk vidámsággal és harapnivalóval, valamint minden résztvevőt meglepünk egy apró ajándékkal. A játék nyertese pedig külön díjazásban részesül.

Szervező

EIT Digital Budapest

1117, Budapest
Bogdánfy utca 10/a (Bogdánfy és a Warga László u. sarkán lévő épület)

Az EIT Digital Budapest egy pán-európai szervezet magyar tagja, amelynek célja, hogy Európa digitális átalakulásának meghatározó szereplője legyen. A vállalkozások ösztönzése és fejlesztése érdekében hallgatókat, kutatókat, mérnököket, üzletfejlesztőket és vállalkozókat kötünk össze az oktatás, a kutatás és az üzleti élet egyesítésével. Szervezetünk több mint 130 európai kis-, közép- és nagyvállalat, kutatóintézet, egyetem, valamint startup összefogásával dolgozik. A központjainkat Európa nagyvárosaiban: Berlinben, Eindhovenben, Helsinkiben, Londonban, Párizsban, Stockholmban, Trentóban, Madridban és Budapesten találjátok meg. A budapesti csomópont egyik legfontosabb tevekénységeként olyan informatikusokat képzünk mester és doktori szinten, akik már üzletfejlesztési ismeretekkel is rendelkeznek. Hallgatóink nemcsak profi szinten tanulnak meg programozni, hanem megtanulják azt is, hogyan lehet egy ötletből akár saját vállalkozást is indítani, melyek azok a szabályok, amelyekre az üzleti életben figyelniük kell, hogy sikeres vállalkozókká /informatikusokká váljanak.