Alkotó Lányok: Általános Mérnöktől a Specialistáig


2017.04.27. 08:00 - 13:00

Miskolc
Miskolci Egyetem


Hol találkozunk? Főbejárat Üvegelőcsarnok
Elvárt öltözet: kényelmes
Minimum életkor: 12
Ellátás: ásványviz, péksütemény

Alkotó Lányok: Általános Mérnöktől a Specialistáig. Lányok Napja laborbemutatók a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán

Ha érdekel, hogyan készülnek az intelligens go-kart versenyautók vagy mit is jelent a porrobbanás, akkor gyere el laborlátogatásainkra. Hallgatói csapatainkban a lányok és fiúk együtt dolgoznak az új eszközök, a berendezések és a szoftverek kifejlesztésén. A laborbemutatók során megismerheted a mérnök lányok tapasztalatait és találkozhatsz azon technológiákkal, melyek fejlődésünk egyik fő hajtómotorját jelentik.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar sokszínűségéből eredően a bemutatók több területet is lefednek. Többek között bemutatjuk a versenyautók készítésének titkait és megismerkedhetünk a hallgatói csoportok által összeállított intelligens robot eszközökkel.
Az akusztikai laborban a hallószervet érő hallható és nem hallható hangok egészségre káros és egészségre ártalmatlan, netán gyógyító hatásáról kaphatunk ismereteket. A művészet és a műszaki tervezés találkozását mutatja be az ipari formatervezés laboratóriuma. A nyílt- és zártterű robbantási kísérleteket a vegyipari laboratórium mutatja be. A robotok vezérlését végző szoftverekkel, a robotok együttműködésének eszközeivel az informatikai laboratóriumban ismerkedhetünk meg.

A laborlátogatásokon a szakmai előadások, kísérletek mellett lehetőség van a közvetlen beszélgetésekre is, és betekintést adunk a miskolci diákhagyományokba is. A látogatás alatt péksüteményt és ásványvizet biztosítunk a résztvevőknek.

A Lányok Napja programja:
8:00- 8:30 regisztráció a Miskolci Egyetem Üvegelőcsarnokában
8:30 - 9:00: közös egyetemi megnyitó
9.00 - 12.30 : Labortúrák
12.30 : Emléklapok, ajándékok és igazolások átadása

Szervező

Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar

3515, Miskolc
Egyetemváros

Hallgatóink az ún. bolognai rendszerű, lineáris képzés keretében három, egymást követő képzési szinten – alap-, mester- és doktori képzés keretében – végezhetnek tanulmányokat és szerezhetnek diplomákat, illetve tudományos fokozatot. A középiskola után továbbtanulni vágyókat a következő alapképzési programok valamelyikén várjuk: Energetikai mérnöki alapszak, Gazdaságinformatikus alapszak, Gépészmérnöki alapszak, Ipari termék- és formatervező mérnök alapszak, Járműmérnöki alapszak, Logisztikai mérnöki alapszak, Mechatronikai mérnöki alapszak, Mérnökinformatikus alapszak, Műszaki menedzser alapszak, Programtervező informatikus alapszak és Villamosmérnöki alapszak. A többnyire hét féléves képzés után hallgatóink BSc szintű diplomát szereznek. A BSc diplomával rendelkezők a második képzési szakaszban mester-szintű tanulmányokat folytathatnak a Karon. Jelenleg a következő képzési programjaink közül választhatnak: Energetikai mérnöki mesterszak, Gépészmérnöki mesterszak, Logisztikai mérnöki mesterszak, Mechatronikai mérnöki mesterszak, Mérnökinformatikus mesterszak és Villamosmérnöki mesterszak. A négy féléves képzés után hallgatóink MSc szintű diplomát szereznek.