Lányok Napja interaktív labortúra az anyagtudományban


Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar


3515, Miskolc
Egyetemváros
Honlap:http://www.mak.uni-miskolc.hu/
Facebook:https://www.facebook.com/anyagtudomany/?ref=aymt_homepage_panel

Karunk volt az anyagmérnökképzés hazai kezdeményezője, ma a képzés központja. Rendkívül széles ipari háttér, számos iparág várja anyagmérnökeinket. Végzett hallgatóinkat a polimeralapanyag-gyártó és -feldolgozó üzemek, vegyiművek, gumiipari, energetikai, építőanyag-ipari, mikroelektronikai anyagokat gyártó cégek, valamint – hagyományosan – a fémiparban működő alapanyaggyártó, öntő, hőkezelő, képlékenyalakító vállalatok alkalmazzák. Mérnök növendékeink a megszerzett elméleti és gyakorlati tudásukra támaszkodva kiválóan megállják helyüket Magyarország gazdaságának húzóágazatában, a nemzetközi összevetésben is versenyképes járműiparban.
2019. szeptember 1-jétől a vegyészmérnök képzés is elindul Karunkon egyedi formában, ahol a hallgatók munkáját egy-egy mentortanár segíti.


Kezdési időpont: 2018.04.26. 08:00
Várható befejezés: 2018.04.26. 14:00

Miskolc
Egyetemváros

Találkozási pont: Üvegelőcsarnok

Elvárt öltözet: Kényelmes cipő és ruha

Minimum életkor: 14

Ellátás: Jóképű fiúkísérők, büféebéd

Érdekel a természettudomány? Kíváncsi vagy és szívesen kutatsz új dolgok után? Nem tudod még hogyan tovább a jövőddel kapcsolatban, hiszen sok minden érdekel, de nem ismered a lehetőségeidet? Jó vagy matekból, kémiából, fizikából és akár tovább is tanulnál ilyen területen?

Gyere el a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karának programjára, és mi megmutatjuk, hogy anyagmérnökként Tiéd a Jövő!

Immár hatodik alkalommal várunk minden kedves érdeklődőt, akik kedves egyetemista fiúk kíséretében járják végig a labortúrát.

Sok érdekes és látványos, interaktív bemutatóval készülünk az anyagok világából. Műanyag fröccsöntés, tűztornádó, zselészörny és még sok minden más...

Program:
8:00-8:30 Regisztráció - Főbejárat/Üvegelőcsarnok
8:30-9:30 Megnyitó - Díszaula
9:30-13:00 Labortúra
14.00 Programzárás

Célunk, hogy meggyőzzük a résztvevő lányokat arról: mérnöknek lenni vonzó és izgalmas!
Ha jártál már itt azért, ha nem, hát azért! Gyere el és hozd magaddal barátnődet is!