Alkotó Lányok: Általános Mérnöktől a Specialistáig


Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar


3515, Miskolc
Miskolc-Egyetemváros
Facebook:  https://www.facebook.com/gepeszmernoki.miskolciegyetem/

A Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara Magyarország egyik legnagyobb múltra visszatekintő műszaki felsőoktatási intézménye. Nem véletlenül választja sok lány és fiú évről évre, hogy továbbtanulási céljait megvalósítsa. Tapasztalt oktatóink által átadott ismeretek igazán piacképes tudással vértezik fel az itt végzett hallgatóinkat.


Kezdési időpont: 2018.04.26. 08:00
Várható befejezés: 2018.04.26. 14:00

Miskolc
Miskolci Egyetem

Találkozási pont: Üvegelőcsarnok

Elvárt öltözet: kényelmes ruha és cipő

Minimum életkor: 14

Ellátás: ásványvíz, péksütemény

Ha érdekel, hogyan készülnek az intelligens go-kart versenyautók vagy mit is jelent a porrobbanás, akkor gyere el laborlátogatásainkra. Hallgatói csapatainkban a lányok és fiúk együtt dolgoznak az új eszközök, a berendezések és a szoftverek kifejlesztésén. A laborbemutatók során megismerheted a mérnök lányok tapasztalatait és találkozhatsz azon technológiákkal, melyek fejlődésünk egyik fő hajtómotorját jelentik.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar sokszínűségéből eredően a bemutatók több területet is lefednek. Többek között bemutatjuk a versenyautók készítésének titkait és megismerkedhetünk a hallgatói csoportok által összeállított intelligens robot eszközökkel.
Az akusztikai laborban a hallószervet érő hallható és nem hallható hangok egészségre káros és egészségre ártalmatlan, netán gyógyító hatásáról kaphatunk ismereteket. A művészet és a műszaki tervezés találkozását mutatja be az ipari formatervezés laboratóriuma. A nyílt- és zártterű robbantási kísérleteket a vegyipari laboratórium mutatja be. A robotok vezérlését végző szoftverekkel, a robotok együttműködésének eszközeivel az informatikai laboratóriumban ismerkedhetünk meg.

A laborlátogatásokon a szakmai előadások, kísérletek mellett lehetőség van a közvetlen beszélgetésekre is, és betekintést adunk a miskolci diákhagyományokba is. A látogatás alatt péksüteményt és ásványvizet biztosítunk a résztvevőknek.

A Lányok Napja programja:
8:00- 8:30 regisztráció a Miskolci Egyetem Üvegelőcsarnokában
8:30 - 9:30 közös egyetemi megnyitó - Díszaula
9.30 - 13.00 Labortúrák
14:00 Programzárás: Emléklapok, ajándékok és igazolások átadása