Látványos kísérletek - együtt, veled!


2020.10.01. 09:00 - 14:00


ONLINE PROGRAM

Hol találkozunk? A csatlakozási linket a regisztrációt követően a megadott e-mail címre elküldjük.

Minimum életkor: 12

Lányok napja a Batyiban:


  • 9:00 - 9:55 Érkezés, összerázó játék, igazgatói köszöntő

  • 9:45 - 10:40 Előadás: Fiatal Fizikusok - Előadás ahol egyik pillanatban még a -78,5 °C van, a másik pillanatban pedig már lángcsóvákat látsz. Kísérletek, amik a tanórákba sajnos nem férnek bele. A képleteket és a számolást felejtsük el egy órára és tanulj úgy fizikát mint még soha, látványosan és érthetően.

  • 11:00 - 11:40 Interjú természettudományos tantárgyakat tanító tanárnőkkel - Sokszor találkozunk tanárokkal, úgy gondoljuk ismerjük őket, viszont téged érdekel a tanárság a tanár szemszögéből is? Esetleg konkrét kérdésed van? Szeretnél tanári karriert építeni, viszont nem tudod milyen is valójában tanárnak lenni? Kérlek, a kérdéseidet küldd el az szbkglanyoknapja@gmail.com-ra és megkérdezzük a tanárokat.

  • 11:40 - 11:55  Egy tanár átlagos napja - Az előző program folytatásaként szeretnénk bemutatni nektek egy tanár egy napját, minden előnyével és hátrányával.

  • 11:55 - 13:05 Közös kísérletezés - Van otthon poharad, szívószálad, lufid, ételfestéked, fém italos dobozod, vállfád, parafadugód, gyufásdobozod, ollód, fa, fém és műanyag kanalad? Ha igen, akkor semmi más dolgod nincs mint ezeket előkészíteni és velünk kísérletezni.

  • 11:55 - 13:50 Találós kérdések - 4 lába van, asztal, de nem szék. Mi az? Ha ennél kicsit nagyobb kihívásra vágysz, akkor ezeket a találós kérdéseket neked találtuk ki.

  • 13:50 - 14:00 Eredményhirdetés


Előadók
Szervező


Szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium


2310, Szigetszentmiklós
Csokonai utca 6-12.

TANÁR! Ha ezt a szót halljuk mindannyiunknak megjelenik egy kép a fejében, ez lehet jó vagy rossz is. A tanári hivatást egyre kevesebben választják, ezért küzdenek az iskolák folyamatosan tanárhiánnyal. Ez a szakma egy elnőiesedett szakma, mégis még mindig azt kell megfigyelnünk, hogy a természettudományokat tanító tanárnők sokkal kevesebben vannak mint a humán tantárgyakat tanítók. Te szereted a természettudományos tantárgyakat, esetleg tudod, hogy tanári karriert szeretnél építeni, de nem tudod milyen is egy tanár?. Szeretnéd megnézni egy tanár napját, kérdéseket feltenni tanároknak? Akkor semmiképpen ne hagyd ki ezt a lehetőséget, egy nap ahol a tanárok megmutatják milyen is tanárnak lenni!