Új utakon - Lányok a Műegyetemen - BME Építőmérnöki Kar


2020.10.01. 15:00 - 18:00

ONLINE PROGRAM

Hol találkozunk? A csatlakozási linket a regisztrációt követően a megadott e-mail címre elküldjük.

Minimum életkor: 16

Lányoknak szóló programunk csütörtök reggelre még részletesebb lesz, fokozatosan töltjük fel az oldalt. Feltétlenül látogass vissza a regisztrációt követően is, hogy naprakész információid legyenek!

Kattints az Építőmérnöki Kar honlapjára!
Egy egész délelőttöt tölthetsz el az Építőmérnöki Kar életéről szóló filmek, tájékoztatók megtekintésével, délután pedig bekapcsolódhatsz online programunkba a megadott linken. Csak bátran! Kérdezhetsz is írásban az előadóktól, és estére sok-sok információval leszel gazdagabb.

Program:
15.00 óra: Mire jó (még) az okostelefon?     
Fiatal kollégánk, Dr. Vinkó Ákos adjunktus néhány évvel ezelőtt Doktori Innovációs Díjat kapott a villamospálya egyenetlenségeit egy kerékre szerelhető szerkezettel mérő találmányáért. Találmánya a gyakorlatban is bizonyít: a BKV Zrt. 2018 tavasz óta működő mérővillamosa az ő ötlete alapján készült el. Most a mindannyiunk zsebében megtalálható kis készülék mérnöki alkalmazásáról beszél.

16.00 óra: Új utakon - Késés nélkül: építőmérnöki helyzetelemezés a magyar vasútról 
Csortos Gabi doktorandusz, aki alig idősebb nálatok, már igen sok szakterületen bizonyította, hogy a lányok a műszaki életben is nagyszerűen megállják helyüket! Gabi oktat és kutat, és egy vasúti tanúsító cégnél is dolgozik, hogy kerek legyen a világ.  

17.00 óra: Miénk a Vár! 
Dr. Farkas-Karay Gyöngyi fiatal adjunktusként több tantárgyat oktat, és a vizes területek szakértője. Most egy különleges kutatási témába avat be benneteket. Egy virtuális sétára vár mindenkit, ahol sok izgalmas dolgot árul el a Budai vár felszín alatti és felszín feletti mérnöki feladatairól.    

Ha szeretnél a Lányok Napja előtt inspirálódni, szeptember 29-én csatlakozz a BME kerekasztal-beszélgetésének közvetítéséhez  és hallgass sikersztorikat mérnököktől, vállalati menedzserektől és kutatóktól.

Az élő közvetítés a BME hivatalos YouTube csatornáján 2020. szeptember 29-én 17:00 órától követhető.


Szervező


Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem


1111, Budapest
Műegyetem rkp. 3.

A BME az egyik legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, 8 karán több mint 21.000 hallgató folytat műszaki, informatikai, gazdasági, természet-és társadalomtudományi tanulmányokat. A diplomások munkaerőpiaci keresettségének eredményeit vizsgáló brit QS rangsorban a világ első 500 egyeteme között van a Műegyetem. A lányok aránya karonként változó, van, ahol eléri az 55 %-ot, de a mérnökinformatikus szakon csak tavaly lépte át a 15%-ot.