Mi leszek, ha nagy leszek? - Lányok a Műegyetemen - BME Közlekedés és Járműmérnöki Kar


2020.10.01. 09:00 - 14:00

ONLINE PROGRAM

Minimum életkor: 16

Ha még nem vagy biztos benne, hol tanulnál tovább középsuli után, akkor gyere el a BME Lányok Napjára, ahol az egyik legnagyobb hazai egyetem műhelytitkaiba leshetsz be.
Kutatók, mérnökök és informatikusok mesélnek a munkájukról, mindennapjaikról és arról, hogy lányként hogy lehet elhelyezkedni a szakmájukban.

FIGYELEM! Erre a programra nem kell regisztrálni!

Csatlakozás, akár már most is 😊 : ITT


Program:

Mi leszek, ha nagy leszek?
Diplomázz akár közlekedésmérnökként, járműmérnökként vagy akár logisztikai mérnökként, számtalan szakmai lehetőség áll előtted. Most egykori hallgatóink mesélnek arról, hogyan is jutottak el jelenlegi szakmájukba, mivel is foglalkoznak, és persze arról is, mit adott nekik a Közlekkar.

Legyél te is járműmérnök!
Mit csinál egy járműmérnök? Mit tanulhatsz, ha erre a szakra jelentkezel és hol tudsz majd elhelyezkedni diploma után? Most megtudhatod!

Legyél te is közlekedésmérnök!
Mit csinál egy közlekedésmérnök? Mit tanulhatsz, ha erre a szakra jelentkezel és hol tudsz majd elhelyezkedni diploma után? Most megtudhatod!

Legyél te is logisztikai mérnök!
Mit csinál egy logisztikai mérnök? Mit tanulhatsz, ha erre a szakra jelentkezel és hol tudsz majd elhelyezkedni diploma után? Most megtudhatod!

Ha szeretnél a Lányok Napja előtt még inspirálódni, szeptember 29-én csatlakozz a BME kerekasztal-beszélgetésének közvetítéséhez  és hallgass sikersztorikat mérnököktől, vállalati menedzserektől és kutatóktól.

Az élő közvetítés a BME hivatalos YouTube csatornáján 2020. szeptember 29-én 17:00 órától követhető.


Szervező


Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem


1111, Budapest
Műegyetem rkp. 3.

A BME az egyik legnagyobb hazai felsőoktatási intézmény, 8 karán több mint 21.000 hallgató folytat műszaki, informatikai, gazdasági, természet-és társadalomtudományi tanulmányokat. A diplomások munkaerőpiaci keresettségének eredményeit vizsgáló brit QS rangsorban a világ első 500 egyeteme között van a Műegyetem. A lányok aránya karonként változó, van, ahol eléri az 55 %-ot, de a mérnökinformatikus szakon csak tavaly lépte át a 15%-ot.