Lányok Napja - Kapcsolódj be!


2021.04.22. 09:00 - 14:00

ONLINE PROGRAM

Hol találkozunk? A csatlakozási linket a regisztrációt követően a megadott e-mail címre elküldjük.

Minimum életkor: 12

Mi vagyunk a jövő építőkockái - formáljuk magabiztosabban a jövőnket együtt!
Nevezhetjük virtuális találkozónak vagy Lányok Napja különkiadásnak. Egy biztos, a tavaszi virtuális Lányok Napja tele lesz olyan inspiráló előadókkal, akik a STEM területeket folyamatosan alakítják.

Olyan kérdésekre keressük a választ, mint:
Miért kételkednek bennünk, és hogyan állhatunk ki magunkért?
Lehet jól dönteni a továbbtanulásról?
Működnek a női hálózatok?
Mivel néz szembe egy STEM influencer?

Mire számíthatsz, ha csatlakozol?
Less be a programkínálatunkba és Kapcsolódj be!

Ki vagyok én? - szakmabemutató beszélgetések

Girls in STEM - Le a tabukkal!
Miért mondják még mindig, hogy a lányok nem jók matekból? A panel résztvevői lerombolják a nemi különbségek legnagyobb tévedéseit.

Népszerű tudomány - STEM a közösségi médiában
Fel kell kelteni az érdeklődést a STEM pályák iránt? Ezt hogyan lehet megtenni? Mivel néz szembe egy STEM influencer?

Lányok egy csapatban - Tabudöntögető
Mi az ami jó, mi az ami évek múltán sem sikerül, és mit kéne tennünk? Hogyan segíthetjük egymást mi, nők? Hogyan lehet leküzdeni az irigységet? Miért van széthúzás akár még szakmai barátok között is? Hogyan örülhetünk mások sikereinek?

Döntések és ami mögöttük van
Fakultációk, szakválasztás, karrier és a többi. Dönteni nehéz, bonyolult és nem nagyon szeretjük - de mégis elénk rakja az élet. Lehet jól dönteni? Ha igen, hogy? A beszélgetésben ennek a felderítésére teszünk kísérletet.

Szerelmünk a technológia
ABB egyik üzletágának munkatársai mutatnak be fejlesztéseket, szerelem projekteket, amire igazán büszkék, bemutatva a szakma jövőbeli lehetőségeit és hatásait akár a Ti életetekre is.

Lányok a telefonodban
Gondoltad volna, hogy a világon az emberek 60%-a nap mint nap használ olyan eszközöket, melyeket az ARM processzorai tesznek okosabbá? Hogyan? Eláruljuk!

Egy valóra váltható álom: saját STEM-biznisz
Saját vállalkozás? Cool. Saját STEM vállalkozás? Még menőbb. A beszélgetés a leginspirálóbb STEM vállalkozók történeteivel tárja fel előttetek kendőzetlenül a startup-ok világát.

Vidd sikerre STEM-karriered! – Tippek, tanácsok első kézből
Hogyan tervezhető a STEM-karrier már a középiskolában? Milyen munkalehetőségek várnak rád az egyetem után? Mit csinál egy szoftverfejlesztő?
Tervezhető karrierlehetőségek egy multinál.

A Booths-ban felállított virtuális standoknál az egyetemeknek felteheted továbbtanulással, pályaválasztással kapcsolatos kérdéseidet.
A tech vállalatok munkatársai mesélnek a STEM (természettudományok, technológia, mérnöki tudományok, matematika) területekhez kapcsolódó szakmákról, gyakornoki- vagy álláslehetőségekről.

Mi vagyunk a jövő építőkockái - formáljuk magabiztosabban a jövőnket együtt!


Akik várnak rád
Polgár Judit
sakkozó, nemzetközi nagymester, sakkolimpikon, minden idők legjobb női sakkozója
Válassz olyan szakmát, amiben igazán el tudsz mélyülni, ami magával ragad. Hozd ki magadból a legtöbbet, és bármit is választottál, légy kitartó. Ne félj kimondani: képes vagyok rá. Higgy, és légy a legjobb önmagad!
További előadók a programoknál
Szervező


NaTE - Nők a Tudományban Egyesület


1121, Budapest
Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

Ritkán fantáziálnak a lányok arról, hogy informatikusok, fizikusok vagy űrkutatók legyenek, pedig érdemes nagyot álmodni, ugye?
Ebben segít a NaTE: hogy a fiatal lányok is észrevegyék a tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pályákban rejlő végtelenül szép és izgalmas lehetőségeket.
Tele van a világ lehengerlő női történetekkel, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezeket megmutassuk a következő generációnak - és ezzel együtt megadhassuk a kezdő löketet az első lépéshez az álmok felé vezető úton.