Az informatikai fejlesztés szépségei a Debreceni Egyetemen

Érezd át az informatika csodáját! Gyere el hozzánk, próbáld ki az informatika több területének játékos tevékenységeit!

 

Éld át az alkotás örömét és csodáját! Alkoss együtt hallgatóinkkal és tanárainkkal! Ismerkedj meg a szakterületekkel, a tanulási lehetőségekkel és a diákélettel! Tapasztald meg, hogy képes vagy kutatni és bokszolni egy időben, bonyolult térbeli formákat létrehozni, dizájnos weboldalakat készíteni, vagy játékot fejleszteni akár mobilra is. Tudd meg, hogy a Zara hord téged, vagy te hordod-e a Zarát! Z-formában létezel-e? Milyen hatással vagy akkor a környezetedre?

Program:

9.45: Gyülekező, regisztráció a Kar épületében

10.00–10.15 Köszöntő, a kar bemutatkozik

10.15–15.30: Programok

  • Lájkolsz, posztolsz, netezel – Z-formában létezel! 😉 – A foglalkozás témája a Z-generáció kommunikációs és olvasási szokásai.
  • JátszóTÉR – Mitől szabályos egy test, és milyen lapok határolják? Hányféle szabályos test létezik, és hogyan vélekedtek róluk az ókorban? A programon megismerkedünk a geometriai testek tulajdonságaival, konstruálásuk rejtelmeivel. Modelleket készítünk, tanulmányozzuk őket, játszunk velük, s más izgalmas meglepetések is várnak a résztvevőkre. 3D-s számítógépes bemutató zárja a foglalkozást. A résztvevők a készített modelleket hazavihetik.
  • Szuperszámítógépek – Ha eddig semmilyen, vagy csak kis motivációd volt a mérnöki tudományok művelése iránt, akkor itt az ideje, hogy a szuperszámítógép bemutatón megismerd e területek művelésének jövőbeni gyakorlatát és kedvet kapj ehhez a pályához! Tudjuk, hogy csakis gépi segítséggel lehet győzni a körülöttünk látható fejlődési iramot. Az ilyen típusú munkában nemtől függetlenül csak a szellemi kapacitás számít. Tapasztald meg Te is!
  • Férfiasan nőies: (küzdő) sportolónők a tudomány szemével és világában – Próbáld ki magad a bokszban! Élsport és tudomány harmóniája élsportolónők életében: sportolás, kutatás, tanulás, magánélet összeegyeztetése. No és persze a gyakorlat!
  • Titkolózzunk! Titkosítás a mindennapokban – Ha nem akarod, hogy más is elolvassa a címzettnek szánt e-mailjeidet, vagy a számítógéped veszélynek van kitéve, s szeretnéd a fájlokat mások által elolvashatatlanná tenni, itt a helyed!
  • Fantasztikus web-dizájn – A világhálón való megjelenés nemcsak szükséges, hanem örömforrás is lehet. A közösségi oldalakon túl előnyt jelent, ha megosztjuk ismereteinket, információinkat másokkal. Ha hozol megosztható képeket és anyagokat, elkészítheted saját új, dizájnos honlapodat fél óra alatt!
  • Fejlessz játszva játékot! – Tapasztald meg, hogy egyedül is tudsz játékot készíteni a mobiltelefonodra is!

15.30–16.00: Egyetem és cégek közös zárója