Beszámoló az IT Services Hungary-nál tett látogatásról

2016. április 28.-án ismét megrendezésre került a „Lányok napja”. Ez a program arról szól, hogy a lányok is részesei lehetnek a tudomány világának.
Mi az IT Services debreceni leányvállalatát választottuk a napi program eltöltéséhez. Kellemes csalódás ért bennünket. Már a megérkezéskor jó benyomást tett ránk a vállalat, mivel a környezet sem az általunk megszokottnak nézett ki. image151
A regisztrálás után egy teremben fogadták a csoportunkat és a helyi diákokat. Rövid, de hatásos bemutatkozást, illetve bemutatást kaptunk a vállaltról. A bemutatás után csapatokba rendeződtünk, egy vicces, de ötletes módszer szerint. Hasznosnak találtuk a csapatosztást, mivel így olyan fiatalokkal ismerkedtünk meg, és „dolgozhattunk” együtt, akikkel eddig még nem találkoztunk. Minden csapat kapott egy „profi” vezetőt, akik egész délelőtt folyamán a mi segítségünkre voltak. Ezután megkezdődött a programsorozat, ahol végig azt lehetett látni, hogy egy nagyon jól összeszokott „team” dolgozik együtt. Az ő jókedvűk ránk is ránk ragadt.
image070Programok amiken részt vettünk:
• Lufi pukkasztás
• Szerver szoba
• Tesztek/feladatlapok
• Clean desk
• Csocsó szoba stb.

Minden egyes jól elvégzett feladat után puzzle darabokat kaptunk, amelyből a program végén egy képet tudtunk összerakni. A napunk nagyon kellemesen és hasznosan telt el, mert nagyon sok mindent megtudtunk az ott dolgozók feladatairól. A bemutatottak által, sokan azon a véleményen voltunk, hogy szívesen dolgoznánk a vállalatnál.
Maradandó és kedves ajándékokkal gazdagodtunk a program végén. Mellesleg a pizza is nagyon finom volt, amivel megvendégeltek minket ebédre.

Köszönet a programért!
Laskay Mária
tanuló