Idén is csatlakoztunk a Lányok Napja nemzetközi pályaorientációs programhoz, amelynek keretében 16 informatika iránt érdeklődő középiskolás lányt. láttunk vendégül az Andrássy úti irodánkban.

A lányok személyes karriertörténetek mellett megismerhették a LogMeIn történetét és irodáját: Oroszi Kata (Senior HR Business Partner) a történelmi visszatekintés mellett a termékeinket is bemutatta, míg Jócsák Évinek (Office Coordinator) köszönhetően a lányok egy irodatúra keretében megismerhették, milyen nálunk dolgozni.

Nagyon inspiráló volt, hogy cégünk legmagasabb beosztású női vezetője, Tara Haas Senior Vice President is mondott egy köszöntőt. Ezt követően a különböző területek női fejlesztői bontották le az „informatika csak a férfiaknak való” tévhiteket: Karakai Szandra a product design tervezéséről és megrajzolásáról beszélt, Magyari Alexandra és Kozma Kinga a szoftverfejlesztés, a tesztelés és a release folyamatokat mutatta be. Jadwiga Sitnicka a technical writer feladatairól számolt be, Schönner Ági pedig a nyelvesítés technikairól tartott előadást.

A rövid, de annál izgalmasabb prezentációk után egy join.me demo-t mutattunk a lányoknak, így tesztkészülékeinken kipróbálhatták a webes konferenciamegoldásunkat. Mi nagyon jól éreztük magunkat, örülünk, hogy ennyien eljöttek hozzánk! (LogMeIn munkatárs)