A közlekedés jövője – közlekedési rendszerek szimulációja, drónos baleseti helyszínelés, egy logisztikai mérnök mindennapjai és a városi közlekedés tervezése… most mind rád vár!


2022.04.28. 08:30 - 12:45

Budapest
BME St épület 429. / Budapest, Stoczek József u. 6, 1111


Hol találkozunk? BME, St épület, Kis Terem / Budapest, Stoczek József u. 6, 1111 - az épületbe belépve rögtön balra

Elvárt öltözet: hétköznapi

Minimum életkor: 12

Ellátás: nincs

Ez a sáv gyorsabban halad! Már megint a másikba kellett volna állnunk?!? Túl sokan vannak ezen a villamoson! Miért nem járnak sűrűbben a járatok?!? – megmutatjuk, hogyan zajlik a közlekedés szimulációja, majd kiscsoportos foglalkozás keretében bemutatjuk egy „baleseti helyszín” feldolgozását drón segítségével. A 3D környezetet alapul véve járműmozgás szimulációs program segítségével rekonstruáljuk a „balesetet”.
Interaktív feladatokon keresztül mutatjuk be számodra egy logisztikai mérnök mindennapos kihívásait és egy-egy gyakorlati feladaton keresztül te is kipróbálhatod magukat a szakmában. Majd a program végén megtudhatod, hogy lehet élhetőbbé tenni a várost, például kerékpározás, megosztott elektromos autó és önvezető kisbusz segítségével. Sőt egy városi teret is újratervezhetsz!
• Sok jó ember kis helyen is elfér." Na de egy metróállomáson?!? - Közlekedési rendszerek szimulációja
• Balesetfeldolgozási eljárások a drónfelvételektől a szimulációs elemzésig
• LLL avagy Lányok a Logisztikai Laborban
• Jövő városi tereinek újratervezése


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
közlekedésmérnök
kutató
mechatronikai mérnök
mérnök-informatikus
gépészmérnök
logisztikai mérnök
Szervező


BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart

Földön, vízen, levegőben! Minden, ami közlekedés, a logisztikától a járműveken át, a légiirányításig. Érdekeljenek akár a járművek, a közlekedés tervezése, az önvezető autók, repülők, vonatok, vagy éppen egy szállítási lánc megtervezése, nálunk mind megtalálod!