AR és VR a SmartFactoryban, mesterséges intelligencia, robotok és matek a tudományban


2023.04.27. 09:00 - 12:30

1111 Budapest
Kende utca 13-17


Hol találkozunk? 1111 Budapest Kende utca 13-17, a SZTAKI portán eligazítanak
Elvárt öltözet: amiben kényelmes 🙂
Minimum életkor: 14
Ellátás: süti, pogi, üdítő, ásványvíz

Nézz be a SmartFactoryba!
Képzeld el, hogy egy robotot tesztelsz a nappalidban vagy egy gyártósort követsz szemmel a Balaton parton két fürdőzés között. Mintha csak egy sci-fi filmben lennénk, ugye? Ez az új technológia a Kevert Valóság (Mixed Reality), amely a sokak által ismert VR és AR technológiákat ötvözve teszi lehetővé a digitális és valós elemek keveredését, ezzel forradalmasítva az ipart! Ha érdekelnek korunk ipari újdonságai egy izgalmas mini gyárban, vagy megmozgatnál egy holografikus robotkart a szoba közepén, akkor Neked is itt a helyed a SmartFactoryban!

Találd meg a jövőd a mesterséges intelligencia vagy a robotika területén!
Csodálod a technológiát, és kíváncsi vagy a mesterséges intelligencia titkaira? Legyen szó portrérajzolásról ipari robottal, az alkatrészek pakolásáról vagy akár drónok irányításáról - a mesterséges intelligencia hatalmas lehetőségeket rejt magában. Nálunk pedig mindezt saját szemeddel is megvizsgálhatod!

Tudod, milyen fontos szerepe van az alkalmazott matematikának a tudományban?
Érdekel a matek, de nem tudod, lehet-e kezdeni vele valamit az iskolán kívül? Mi bebizonyítjuk, hogy lehet!
Megmutatjuk, milyen izgalmas lehetőségeket találhatsz operációkutatás területén, sőt egy kis játékkal is készülünk, amihez nem kell profinak lenned matekból!pségéről és hasznosságáról. Egy kis játékkal is készülünk, így az is jól fogja érezni magát, aki a matekot (még) nem annyira kedveli.

Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
adattudós/data scientist
gépészmérnök
informatikus
közlekedésmérnök
kutató
matematikus
mechatronikai mérnök
mérnök-informatikus
programozó
UX designer
villamosmérnök
Szervező

Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet

1111, Budapest
Kende utca 13-17

A SZTAKI az ország legsikeresebb informatikai kutatóintézete. Kutatóink foglalkoznak mesterséges intelligenciával, alkalmazott matematikával, robotokkal, drónokkal, autonóm autókkal és repülőkkel, hogy csak néhány dolgot említsünk.