Így alakíthatod a közlekedés jövőjét – a vasúttól a logisztikán át a légiforgalmi irányításig


2023.04.27. 08:30 - 13:00

1111 Budapest
Stoczek utca 6.


Hol találkozunk? Stoczek utca 6. BME ST épület

Elvárt öltözet: hétköznapi

Minimum életkor: 12

Hogyan lehet "jövőbe látni" szimulációs gépek segítségével? Hogyan előzhetünk meg baleseteket logisztikai mérnökként? Érdekel hogyan lehet repülőket irányítani? Akkor itt a helyed a KJK Lányok Napján!

A KJK Lányok Napján kipróbálhatod egy vasúti forgalom irányítására kifejlesztett szimulátoron, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a tévedések, rossz döntések megelőzésére, majd interaktív feladatokon keresztül mutatjuk be számodra egy logisztikai mérnök mindennapos kihívásait és egy-egy gyakorlati feladaton keresztül te is kipróbálhatod magukat a szakmában;

Tudod, hogy lehet élhetőbbé tenni a várost, például kerékpározás, megosztott elektromos autó és önvezető kisbusz segítségével? Mi megmutatjuk, sőt egy városi teret is újratervezhetsz! A program végén, pedig azt is megmutatjuk, hogy mit csinál egy légiforgalom irányító! A HungaroControl Zrt. támogatásával létrehozott laboratóriumban a légiforgalmi irányításhoz kapcsolódó oktatási és kutatási tevékenységeinket mutatjuk meg neked.


  • Hogyan irányítjuk a vasúti forgalmat? Próbáld ki szimulátoron!

  • LLL avagy Lányok a Logisztikai Laborban

  • A légiforgalmi irányítás jelene és jövője

  • Jövő városi tereinek újratervezése


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
közlekedésmérnök
kutató
mechatronikai mérnök
mérnök-informatikus
programozó
gépészmérnök
logisztikai mérnök
Szervező


BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart

Földön, vízen, levegőben! Minden, ami közlekedés, a logisztikától a járműveken át, a légiirányításig. Érdekeljenek akár a járművek, a közlekedés tervezése, az önvezető autók, repülők, vonatok, vagy éppen egy szállítási lánc megtervezése, nálunk mind megtalálod!