A közlekedés jövője – önvezető autóktól a drónos baleseti helyszínelésig


2023.04.27. 08:30 - 13:00

1111 Budapest
Stoczek utca 6.


Hol találkozunk? Stoczek utca 6., BME ST épület aula

Elvárt öltözet: hétköznapi

Minimum életkor: 12

Egy nap alatt megismerheted a jövő közlekedését: önvezető modellautó, elektromos gokart, de még beleláthatsz egy drón általi "baleseti helyszínelésbe" is! Ha pedig ez még nem lenne elég, egy városi teret is újratervezhetsz! Megmutatjuk Neked hogyan alakíthatod majd Te is a közlekedés jövőjét, gyere el és vegyél részt a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar programján!

Ha minket választasz, láthatod a járműmechatronika szakirányos hallgatók által épített önvezető modellautót és elektromos gokartot. Egy „hardware-in-the-loop” szimuláció során megismerkedhetsz egyedi fejlesztésű elektromos gokartunkkal, az autonóm járművek navigációs megoldásaival és a modern lidar szenzorok alkalmazásaival. Majd kiscsoportos foglalkozás keretében bemutatjuk egy „baleseti helyszín” feldolgozását drón segítségével. A 3D környezetet alapul véve járműmozgás szimulációs program segítségével rekonstruáljuk a „balesetet”.

A program során megtudhatod, hogy lehet élhetőbbé tenni a várost, például kerékpározás, megosztott elektromos autó és önvezető kisbusz segítségével. Sőt egy városi teret is újratervezhetsz!

A program végén, pedig azt is bemutatjuk, hogy mit csinál egy légiforgalom irányító! A HungaroControl Zrt. támogatásával létrehozott laboratóriumban a légiforgalmi irányításhoz kapcsolódó oktatási és kutatási tevékenységeinket mutatjuk meg neked.


  • Autonóm járművek a gyakorlatban

  • Balesetfeldolgozási eljárások a drónfelvételektől a szimulációs elemzésig

  • Jövő városi tereinek újratervezése

  • A légiforgalmi irányítás jelene és jövője


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
közlekedésmérnök
kutató
mechatronikai mérnök
mérnök-informatikus
programozó
gépészmérnök
Szervező


BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart

Földön, vízen, levegőben! Minden, ami közlekedés, a logisztikától a járműveken át, a légiirányításig. Érdekeljenek akár a járművek, a közlekedés tervezése, az önvezető autók, repülők, vonatok, vagy éppen egy szállítási lánc megtervezése, nálunk mind megtalálod!