Lányok Napja Fesztivál - A jövőt most alakítod!


2023.10.17. 08:30 - 17:30

1051 Budapest
Erzsébet tér 12.


Hol találkozunk? Akvárium Klub bejárata
Elvárt öltözet: kényelmes
Minimum életkor: 12

Tudtad, hogy jövőd építőkockája te magad vagy? 🧩
Sőt mi több, pályaválasztásoddal közös jövőnket is jobbá teheted? 🌍
Hogyan? Tudj meg mindent október 17-én a Lányok Napja Fesztiválon az Akvárium Klubban! ⚡️

Mitől lesz a Lányok Napja egy igazi fesztivál?

Csavarunk egyet a megszokott Lányok Napja és október 17-én bevesszük az Akvárium Klubot, hogy egy új arcát ismerhessük meg a pályaorientációs napoknak.

📌 Idén ősszel ismét egy helyszínre összpontosítjuk energiáinkat, tudásunkat, és leendő új barátainkat: számos nagyvállalat, egyetem és kutatóintézet csatlakozik hozzánk gondosan megtervezett programokkal, különböző workshopok és standok keretében, hogy a lehető legszórakoztatóbb és legnyitottabb módon tudjuk feltérképezni a STEM 🚀 (természettudományok-technológia-mérnöki tudományok-matematika) területekhez közel álló szakmákat és a jövőben rejlő lehetőségeinket.

Mire számíthatsz?

Most bizony nem kell választanod❗️

  • 🎤 Találkozhatsz inspiráló előadókkal, kerekasztal-beszélgetésekkel, példaképekkel.
  • 🙆‍♀️ Sőt, más lányokkal együtt, csapatokban is bizonyíthatjátok, hogyan tudtok kódot feltörni, logikai feladatokkal megbirkózni, problémákat gyorsan és hatékonyan megoldani. Mindezt szuper-menő cégek programjain, akik csak értetek lesznek ott.
  • 🛴 Ez még nem minden! Ha teljesíted küldetéseidet a fesztiválon, nyerhetsz is. Nem is akármit, hiszen hiszen a fődíj egy elektromos roller.
  • 🎓 Nem csak felső tagozatos és középiskolás lányokat várunk, egyetemistaként is itt a helyed, ha kíváncsi vagy, merre indulj az egyetem után!

A jövő fejtegetése önmagában is izgalmas kihívás - a Fesztiválon pedig azt is megtudhatod ezektől a vállalatoktól, egyetemektől és kutatóintézetektől, hogyan járul hozzá a STEM egy jobb jövőhöz, hogyan tudsz te dönteni a saját jövődről. 💫

👩🏼‍🏫 A Lányok Napja Fesztiválon szeretettel várjuk a Felnőttmegőrzőbe a pedagógusokat és a szülőket is!
További infók a regisztrációnál 👇🏻

REGISZTRÁCIÓ A FELNŐTTMEGŐRZŐBE

A Lányok Napja Fesztivál Főtámogatója a Citi

 

Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
adattudós/data scientist
agrármérnök
állattenyésztési agrármérnök
egészségügyi mérnök
energetikai mérnök
építészmérnök
építőmérnök
fizikus
informatikus
környezetvédelmi mérnök
kutató
logisztikai mérnök
matematikus
mérnök-informatikus
programozó
UX designer
villamosmérnök
Szervező

NaTE - Nők a Tudományban Egyesület

1121, Budapest
Konkoly-Thege Miklós út 29-33.

Ritkán fantáziálnak a lányok arról, hogy informatikusok, fizikusok vagy űrkutatók legyenek, pedig érdemes nagyot álmodni, ugye? Ebben segít a NaTE: hogy a fiatal lányok is észrevegyék a tudomány, a technológia, a matematika és a mérnöki pályákban rejlő végtelenül szép és izgalmas lehetőségeket. Tele van a világ lehengerlő női történetekkel, nekünk pedig az a dolgunk, hogy ezeket megmutassuk a következő generációnak - és ezzel együtt megadhassuk a kezdő löketet az első lépéshez az álmok felé vezető úton.