(Hid)Ász lányok - terepi kirándulás a Petőfi hídhoz


2024.04.25. 09:00 - 13:00

1111 Budapest
Műegyetem rakpart 3. Központi épület (K épület)


Hol találkozunk? Műegyetem rakpart 3. Központi épület (K épület) aula
Elvárt öltözet: Kényelmes öltözet (nadrág) és cipő, ami kicsit poros is lehet.
Minimum életkor: 12
Ellátás: üdítő, víz, aprósütemény

A lányoknak nemcsak az asztal mögött, a terepen is ott a helyük! A BME kampuszának megtekintését követően elkirándulunk az Petőfi hídhoz, ahol megismerhetjük a híd történetét és szerkezetét. Lehetőségünk lesz a híd alatti kezelőjárdára is bemenni! Egyedülálló lehetőség, hogy Budapest egyik emblematikus építményét onnan is szemügyre vehessük, ahonnan csak nagyon kevesen láthatják!

Csatlakozz az Építőmérnöki Kar Lányok Napja programjához, ismerkedj meg a nálunk folyó oktatással, az általunk használt legkorszerűbb mérési és modellezési eszközökkel!

Velünk tartasz? Mi, a BME Építőmérnök Karának oktatói már nagyon várjuk a találkozást!

Praktikus tudnivalók:
A helyszínen a résztvevők balesetvédelmi oktatásban vesznek részt, majd az oktatásról szóló dokumentumot aláírásukkal hitelesítik.
Tériszonyosoknak a program nem ajánlott.

Szervező

BME Építőmérnöki Kar

1111, Budapest
Műegyetem rakpart 3.

A BME Építőmérnöki Kara a leghosszabb múlttal rendelkező mérnöki kar, az országban a legnagyobb az építőmérnököket képző helyek közül. Az építőmérnök szakma teljes palettáját lefedő képzésünkben mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő mérnökszakmát, legyen az hidak, épületek, alagutak, utak és vasútvonalak tervezése és építése, a természetes és mesterséges környezet összehangolása, a vizek használata és védelme, térképezés és navigáció. Építőmérnökökre szükség van a tervezőirodában, az építkezések levezénylésében és menedzselésében, de laboratóriumokban és kutatóhelyeken is. Ehhez az igen széles skálájú és élvezetes szakmai pályához adunk nektek útlevelet. Ismerd meg képzéseinket, szakterületeinket, fedezd fel magadban az építőmérnököt!