Építsd, szépítsd a világot!


2024.04.25. 09:00 - 13:00

1111 Budapest
Műegyetem rakpart 3. Központi épület (K épület)


Hol találkozunk? Műegyetem rakpart 3. Központi épület (K épület) aula
Elvárt öltözet: Kényelmes öltözet és cipő, ami kicsit poros is lehet.
Minimum életkor: 12
Ellátás: üdítő, víz, aprósütemény

Az Építsd, szépítsd a világot! Programunk keretében megtapasztalhatjátok, hogy „Egy csipet cement, egy marék kavics” segítségével mi mindent lehet betonból készíteni. Földmérő kollégáinkkal feltárhatjátok a „GPS kincseit”, a vízmérnökökkel pedig a laborban vizsgálódva nézhetitek meg, hogy „Mi folyik itt?”. A „Boszorkánykonyhában” kifőzhetitek, mi minden van a vízben. Csatlakozz hozzánk, töltsünk el együtt egy különleges napot!

Csatlakozz az Építőmérnöki Kar Lányok Napja programjához, ismerkedj meg a nálunk folyó oktatással, az általunk használt legkorszerűbb mérési és modellezési eszközökkel, tedd próbára a kreativitásodat és a kézügyességedet!
Itt a helyed akkor is, ha csak egy ismeretterjesztő sétára vágysz a BME történelmi épületei között.

Velünk tartasz? Mi, a BME Építőmérnök Karának oktatói és hallgatói, már nagyon várjuk a találkozást!

Szervező

BME Építőmérnöki Kar

1111, Budapest
Műegyetem rakpart 3.

A BME Építőmérnöki Kara a leghosszabb múlttal rendelkező mérnöki kar, az országban a legnagyobb az építőmérnököket képző helyek közül. Az építőmérnök szakma teljes palettáját lefedő képzésünkben mindenki megtalálja a hozzá legjobban illő mérnökszakmát, legyen az hidak, épületek, alagutak, utak és vasútvonalak tervezése és építése, a természetes és mesterséges környezet összehangolása, a vizek használata és védelme, térképezés és navigáció. Építőmérnökökre szükség van a tervezőirodában, az építkezések levezénylésében és menedzselésében, de laboratóriumokban és kutatóhelyeken is. Ehhez az igen széles skálájú és élvezetes szakmai pályához adunk nektek útlevelet. Ismerd meg képzéseinket, szakterületeinket, fedezd fel magadban az építőmérnököt!