Semmiből született csodák- A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig


2024.04.25. 09:00 - 15:15

1117 Budapest
Pázmány Péter sétány 1/A.


Hol találkozunk? 8.30-8.50 Kémiai porta (A Petőfi híd budai hídfője felé eső porta)
Elvárt öltözet: kényelmes
Minimum életkor: 15
Ellátás: szendvicsebéd

Szeretettel várunk a Lányok Napjára, ahol bemutatjuk, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira és miért érdemes lányként ezt a pályát választani. Egy nap, amikor egy életre szóló inspiráció szerezhető az informatikai pályáról.

 

Vajon mi módon lehet megtanítani a számítógépet a látásra? Hogyan zajlik a különböző rendszerek, többek között az önvezető autók fejlesztése? Az ELTE Mesterséges Intelligencia Tanszék bemutatja a mesterséges intelligencia alapjait, kiderül hogyan lehet a különböző szenzorokat összehangolni egyszerűbb geometriai mintázatok felismerése segítségével, és végül szó lesz arról is, milyen hatással van a ChatGPT a tanulási szokásokra.

A STEAM Kuckóban fény derül arra, mit érdemes tudni a mesterséges intelligenciáról "találkozás" előtt. Segítségül hívjuk a MI jópajtásait, Aibót, Perplexity-t, Alexát, Roybit, Echót, GPT-t, Yukikót és Mikikót, ResearchRabbitet, Miót, PuppyGót, Ziggyt, és megjelenik a színen Maya, az ELTE IK kedvenc kutyája is.

GPS-es kincskeresésre fel! Nagy valószínűséggel már használtál GPS-t a mindennapi elfoglaltságaid során, pl. útvonaltervezéshez, boltok, intézmények kereséséhez. Most egy izgalmas kincskeresésre invitálunk, miközben megismerheted a GPS-es helymeghatározás alapjait, valamint a földrajzi koordináták használatát.

Az informatikus pályán való sikerességhez többféle tudásra is szükség van. A szakmai tudáson túl a siker kulcsát az informatikus pályán a soft skillek jelentik. Interaktív workshopunkon megtudhatod, milyen készségek szükségesek egy informatikus számára a pályán való érvényesülés érdekében.

Végül, de nem utolsó sorban, szeretnéd tudni, hogy az IT és a kibervédelem a Te utad-e? Tudj meg többet a kibervédelemről és magadról! Hagyd, hogy kimozdítsunk a komfortzónádból!
Légy részese Te is az M.I. forradalomnak, ismerd meg és próbáld ki a legújabb technológiákat!

Szeretnél részt venni a nyereményjátékunkon és nyertesként egy pályaválasztási coaching csomaggal gazdagodni, és az lenni, aki csak szeretnél a kiberbiztonság, informatika területén?  A 16 éven felüli vendégeink részt vehetnek az ELTE-OTP Kiberbiztonsági labor és az Informatikai Kar nyereményjátékán. Főnyeremény egy 4 alkalmas pályaorientációs coaching 1 fő részére.

A 4 alkalmas tanácsadás során felmérésre kerülnek a nyertes továbbtanulással és karrierépítéssel kapcsolatos tervei és kérdései. Továbbá tesztek segítségével személyre szabott profilelemzést végzünk, amely kiterjed az érdeklődési területekre és erősségekre, valamint hogy ehhez tartozóan mely szakmák és képzések passzolnak legjobban a nyertes számára. A karriertanácsadás során megismerkedhet a karrierépítéshez fontos egyéni és munkaerőiaci szempontokkal és lehetőségekkel, hogy a lehető legtöbbet hozhassa ki magából a jövőben és sikeres életpályát építhessen.
Szakember:
Pásztor-Nagy Anett, pályatanácsadó szakpszichológus, karrierelemző
Jelenleg az ELTE Informatikai Karán dolgozik diáktanácsadó pszichológusként és mint a speciális igényű hallgatók kari koordinátora.
Több, mint 10 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik az egyéni és csoportos tanácsadás területén.

Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
informatikus
kutató
programozó
Szervező

ELTE Informatikai Kar

1117, Budapest
Pázmány Péter sétány 1/C.

Az ELTE Informatikai Karán az informatika és matematika iránt érdeklődő középiskolások Programtervező informatikus alapképzésre jelentkezhetnek. A hallgatók munkáját modern számítógépes (köztük Innovációs, Internet of Things, Robotika, Mesterséges intelligencia laborok) és több ezer kötetes hagyományos, valamint digitális könyvtár támogatja. Hallgatóink többféle nyelven és környezetben szereznek programozási tapasztalatot, megismerkednek a nagy szoftverrendszerek tervezési, fejlesztési módszereivel, az adatbázisok, operációs rendszerek, a mesterséges intelligencia, a számítógépes grafika, a webfejlesztés, a médiatechnológia területeivel. A hozzánk érkezőket kiszámítható, barátságos, támogató légkör várja. Az elsőévesek egyetemi életbe való beilleszkedését mentorrendszer keretében oktatók, felsőbb éves hallgatók és doktoranduszok, valamint diáktámogató központ segítik. Végzett hallgatóink keresettek a munkaerőpiacon, és már pályakezdőként is átlag feletti fizetésre számíthatnak.