Kreatív űrtúra - alkosd meg a jövőbeli kozmosz-ÉNed!


2021.10.21. 14:00 - 18:00

Vác
Piarista Kilátó Központ, 2600 Vác, Géza király tér 10.


Hol találkozunk? Piarista Kilátó Központ
Elvárt öltözet: kényelmes
Minimum életkor: 12
Ellátás: Rágcsálnivaló, frissítő

2051-et gépelünk. Egy messzi-messzi galaxisban, Földön innen és túl kreatív űrtúra, kreatŰRa veszi kezdetét. Egy váratlan meteorbecsapódást követően a Tralfamador bolygón élő magyar kolóniák kozmikus átalakuláson mennek át. Kilátásaik futurisztikusan galaktikusak. Te is közöttük vagy. Éld át, tervezd meg, alkosd újra a különböző színterek kínálatával jövőbeli kozmosz-éned! Az Altair holdkomp új asztronautájaként lehetőséged lesz megálmodni új léted munkahelyét, lakóhelyét, kipróbálhatsz különböző, eddig elképzelhetetlennek tűnő sportokat, szabadidős elfoglaltságokat, digi-tanulhatsz, ábrándozhatsz csillagporos családi eseményekről. Légy bátor, engedd szabadon a fantáziád, tervezd meg a jövőt! A Kilátó csapata biztosítja számodra a felszálláshoz szükséges engedélyt. Jó űrszelet!

Keresd a jövő szakmáit, építs életút kalandpályát a Kilátóban!

Mire hívunk?
Egy izgalmas, a jelent és a jövőt összekötő kalandra, ahol képességeid, tehetséged, érdeklődésed alapján egyedülálló módon gondolkodhatsz, tervezhetsz, alkothatsz.

Arra, hogy légy kreatív és használd a fantáziád: az analóg és a digitális eszközök kombinálásával tervezz, gondolkodj jövőd, hivatásod kérdéseiről.
Arra, hogy megismerkedj a legmodernebb XXI. századi eszközökkel, felületekkel, programokkal.
Arra, hogy megéld a közös alkotás örömét.
És persze arra, hogy roppant jól érezd magad!

Milyen eszközök segítenek kalandod során?
- Robotok
- 3D tervezés és nyomtatás
- CriCut maker
- Micro:bit programozás
- Hagyományos alkotó eszközök

Hova hívunk?
Vácra, a Duna-partjára, a Piarista Kilátó Központba, egy semmihez sem fogható, alkotásra inspiráló környezetbe, ahol találkozik a múlt, a jelen és a jövő.

Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
adattudós/data scientist
egészségügyi mérnök
energetikai mérnök
építészmérnök
építőmérnök
informatikus
környezetvédelmi mérnök
közlekedésmérnök
kutató
mechatronikai mérnök
mérnök-informatikus
programozó
UX designer
vegyészmérnök
villamosmérnök
Szervező

Piarista Kilátó Központ

2600, Vác
Géza király tér 10.

Mi is az a Kilátó? A váci Piarista Kilátó Központ célja, hogy a 10-33 éves fiatalok életút-építését, pályaorientációját, munkaerőpiaci elhelyezkedését, majd beilleszkedését segítse. Egyedülálló környezetben, a váci, Duna-parti ferences kolostor épületében adunk teret, lehetőséget, eszközöket és személyes támogatást, hogy a hozzánk érkező fiatalok tudatosan és felelősen gondolkozzanak jövőjük, életútjuk, hivatásuk kapcsán. Tesszük ezt alkotásra, kreativitásra inspiráló módon és környezetben, élményt adva, az elérhető legmodernebb technológia segítségével.