Csúcs ez a technológia! A bioérzékelőktől a saját gyártású maszkokig - online előadássorozat fizikát, kémiát, matekot szerető lányoknak


2021.10.21. 11:00 - 18:00


ONLINE PROGRAM

Hol találkozunk? A csatlakozási linket a regisztrációt követően a megadott e-mail címre elküldjük.

Minimum életkor: 12

Pillants be online a kedvenc VIK-es projektjeinkbe!

Szedtél már szét mobiltelefont?
Tudod, mit jelent az FFP a maszkokon?
És hogy fér el egy egész labor egy chipen?!

Többek között ilyen témákkal készülnek nektek egyetemünk oktatói, kutatói és hallgatói online előadássorozatunkon – nézd meg, kérdezz, tarts velünk!


Az online előadássorozatba a nap folyamán bármikor becsatlakozhatsz, a részletes programot:


11:00-12:00: Nano-bio érzékelők és mikrofluidika - lab-on-a-chip, labor a chipen - Csatlakozz IDE kattintva

Borók Alexandra kutató bemutatja, hogyan épülnek fel a lab-on-a-chip rendszerek, mik a főbb alkotóelemeik és azokat hogyan lehet létrehozni. Bepillantást nyerhettek a mikrofluidikai rendszerek titkaiba is.

13:00-13:45: Maszk minősítő vizsgálatok - FFP, KN, textil? - Csatlakozz IDE kattintva

Milyen egy jó szájmaszk, mit jelentenek az FFP és KN számok? Bemutatunk egy mérési eljárást valamint egy berendezést, melyet a világ alig néhány mérőlaboratóriumán kívül a BME ETT is alkalmaz. Bátorfi Réka (kutató) és Havellant Gergő (BSc hallgató) várnak.

13:00-13:45: A bioérzékelők világa - kémia, biológia és elektronika - Csatlakozz IDE kattintva

Dr. Sántha Hunortól megtudhatjátok, mi a bioszenzorok működési elve, hogyan mérhetők a biokémiai reakciók és mi köze van ennek az elektronikához, a villamosmérnöki tudományhoz.

15:00-16:00 Elektronikai technológia: szedjünk szét egy mobiltelefont és készítsünk áramköröket! - Csatlakozz IDE kattintva

Bemutatjuk, milyen alkatrészekből és hogyan alkotják meg az elektronikus készülékeket. Áramköri alkatrészek, beültetőautomata, forrasztás - tudj meg mindent! Várnak: Bátorfi Réka (kutató) és Ágoston Boglárka (BSc hallgató).

17:00-17:45 Virtuális laborlátogatás és szenzorok alkalmazásai az elektronikában - Csatlakozz IDE kattintva

Dr. Harsányi Gábor bemutatóján bepillanthattok az elektronikai szenzorok világába: megismerhetitek a fő érzékelőtípusok működési elvét, felépítését és alkalmazási példáit. Ezután tehettek egy virtuális sétát tanszékünk laboratóriumaiban.


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
informatikus
mérnök-informatikus
villamosmérnök
Szervező


BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar


1117, Budapest
Magyar Tudósok Körútja

A BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán három alapképzés és négy mesterképzés közül választhatsz. Ha érdekelnek a képzéseink, nézd meg a videóinkat, olvasd el a cikkeinket, ismerd meg a mérnöki tudományok és a BME VIK világát!