Kísérletezz velünk laborjainkban! Mérési módszerektől gépi tanulásig; ismerkedj spektroszkópiai technikákkal (3. csoport)


2021.10.21. 12:00 - 13:00

Budapest
BME F1 épület

Hol találkozunk? Fa épület bejárat, Térkép linkje a leírásban

Minimum életkor: 12

A Komplex Mágneses Szerkezetek Kutatócsoport laborjába látogatók megismerkedhetnek a mágneses, ferroelektromos és multiferroikus anyagok vizsgálatára is alkalmas spektroszkópiai technikákkal, mint például az idő-felbontott THz vagy a magneto-optikai Kerr effektus spektroszkópia.
A laboratóriumban rendelkezésre álló kriosztátokban ezen méréseket szobahőmérséklettől 4 K-ig, illetve szupravezető szolenoidok segítségével maximum 9 T mágneses térig lehet elvégezni.

Az Atomi és Molekuláris Elektronika Kutatócsoport laborjában atomi és molekuláris kontaktusok vizsgálatával foglalkozunk.
A Lányok Napján megmutatjuk az erre használt kísérleti módszereket, illetve betekintést engedünk kutatócsoportunk munkájának sokszínűségébe is, a mérési módszerektől egészen a gépi tanulásig.

Indulhat a laborok felfedezése?
Regisztrálj mihamarabb, nehogy lemaradj erről a különleges élményről - nézd meg milyen élőben az, amiről eddig csak a tankönyvekben olvashattál!


TÉRKÉP


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
adattudós/data scientist
kutató
fizikus
Akik várnak rád
Tóth Boglárka
doktorandusz
Török Tímea
doktorandusz
Szervező


BME Természettudományi Kar


1111, Budapest
Műegyetem rkp 3.

"A ma tudománya, a jövő technológiája." Természettudományok közelről, látványosan, érdekesen.