Hogyan lehet bearanyozni a hajszálunkat? És mi folyik itt a GPK-n?


2021.10.21. 10:30 - 11:45

Budapest
BME Gépészmérnöki Kar

Hol találkozunk? BME MT épület, Anyagtudomány Tanszék előtér - TÉRKÉP A LEÍRÁSBAN

Minimum életkor: 12

Programunk első részében megtudhatjuk, hogyan lehet bearanyozni a hajszálunkat. Ezután additívan gyártott (3D nyomtatással készült) titán implantátumok felületkezelésével fogunk foglalkozni.

Ezt követően kollégáink bemutatják, hogy valójában mi folyik itt a GPK-n?

Persze – hidrodinamikai értelemben…

Az előadásban bemutatjuk az emberi artériás véráramlást és modellezését, mint komplex hidrodinamikai rendszert. A tanszéken folyó aneurizma-sztentekkel (orvostechnikai eszközökkel) kapcsolatos kutatáson keresztül demonstráljuk, hogy hogyan tudja egy gépészmérnök támogatni egy teljesen más területen dolgozó szakember, például egy orvos munkáját.

A program harmadik része bármikor megnézhető: ez az Energetikai Gépek és Rendszerek online előadása - egy ppt formájában.

Hogyan zenélnek a lángok? Hát így!

Ismerkedj meg, mivel foglalkoznak energetikai mérnökeink!

(Természetesen nemcsak zenélő lángokkal foglalkoznak, a hangfájllal ellátott ppt-előadásban szó lesz F-16-os vadászgépek utánégetőjéről, és kiderül, hogy van-e F-16-os a tanszéken.)

Az előadás elkezdéséhez a ppt-ben lévő hangszóró ikonra, a felvételnél a ppt-ben szereplő képre (például a vadászgépre) kell kattintani.

Jó szórakozást!
A ppt pedig: https://gpk.bme.hu/downloads/hu/PR/PR_Kepek/Rijke_langorgona_2020_vegleges.pptx


TÉRKÉP


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
gépészmérnök
Akik várnak rád
Dr. Wiener Csilla
adjunktus
Szabó Annamária
PhD hallgató
Gyürki Dániel
doktorandusz
BME Gépészmérnöki Kar, Hidrodinamikai Rendszerek Tanszék
Szervező


BME Gépészmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart 3.

A Műegyetem 1871-es alapítású Gépészmérnöki Kara (GPK) idén indítja a 150. tanévét. A GPK nemcsak egy nagy múltú egyetemi kar, hanem 230 kutatónk high-tech szellemi műhelye is. A korábban hagyományosan "férfias" szakmának gondolt gépészeti tudományok művelői az egyetemünkön ma már egyre bővülő számban - nők, hiszen a BME GPK kutatói állományának 11,9%-a, a doktoranduszainknak viszont már a 16%-a nő, sőt, bizonyos tanszékeinken már 25-35%-ot is eléri a női kutatók aránya. A BME Gépészmérnöki Kar nemcsak a névadó gépészmérnöki képzés otthona, hanem mechatronikai mérnököki, energetikai mérnököki és ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakokon is tanulhatsz! Légy részese a közösségünknek! Válaszd a BME Gépészmérnöki Karának képzéseit!