Hogyan készül? - a kompozit hajóktól a LEGO-kockákig. Mitől lesz komfortos a belső levegő?


2021.10.21. 15:30 - 17:15

Budapest
BME Gépészmérnöki Kar

Hol találkozunk? BME MT épület, Polimertechnika Tanszék labor előtt (Bertalan Lajos utca felől) - TÉRKÉP A LEÍRÁSBAN

Minimum életkor: 12

Hogyan készül? - a kompozit hajóktól a LEGO-kockákig

A program első részében sétát teszünk egy polimertechnika félüzemi laboratóriumban, ahol megnézzük, hogy hogyan készülnek a kompozit hajók, evezőlapátok, repülőgép szerkezeti és beltéri elemek, mit lehet 3D-nyomtatással előállítani, hogyan készülnek a palackok, fóliák, fröccsöntött termékek, többek között a LEGO-kockák.

Szellőztessünk! Avagy, mitől lesz komfortos a belső levegő?

A program második része a BME GPK Épületgépészeti és Eljárástechnikai Laboratóriumában kap helyet. Megnézzük, hogyan biztosíthatjuk a belső levegő minőségét szellőztetéssel. Utána labdát reptetünk levegővel. Ezt követően a láthatatlanból látható válik: füstgenerátor segítségével bemutatjuk a levegőmozgást.

Zenélő lángok - avagy a zene és a tüzeléstechnika kapcsolata (energetika)

A program harmadik része bármikor megnézhető: ez az Energetikai Gépek és Rendszerek online előadása - egy ppt formájában.

Hogyan zenélnek a lángok? Hát így!

Ismerkedj meg, mivel foglalkoznak energetikai mérnökeink!

(Természetesen nemcsak zenélő lángokkal foglalkoznak, a hangfájllal ellátott ppt-előadásban szó lesz F-16-os vadászgépek utánégetőjéről, és kiderül, hogy van-e F-16-os a tanszéken.)

Az előadás elkezdéséhez a ppt-ben lévő hangszóró ikonra, a felvételnél a ppt-ben szereplő képre (például a vadászgépre) kell kattintani.

Jó szórakozást!
A ppt pedig: https://gpk.bme.hu/downloads/hu/PR/PR_Kepek/Rijke_langorgona_2020_vegleges.pptx

TÉRKÉP


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
energetikai mérnök
gépészmérnök
Akik várnak rád
Szervező


BME Gépészmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart 3.

A Műegyetem 1871-es alapítású Gépészmérnöki Kara (GPK) idén indítja a 150. tanévét. A GPK nemcsak egy nagy múltú egyetemi kar, hanem 230 kutatónk high-tech szellemi műhelye is. A korábban hagyományosan "férfias" szakmának gondolt gépészeti tudományok művelői az egyetemünkön ma már egyre bővülő számban - nők, hiszen a BME GPK kutatói állományának 11,9%-a, a doktoranduszainknak viszont már a 16%-a nő, sőt, bizonyos tanszékeinken már 25-35%-ot is eléri a női kutatók aránya. A BME Gépészmérnöki Kar nemcsak a névadó gépészmérnöki képzés otthona, hanem mechatronikai mérnököki, energetikai mérnököki és ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakokon is tanulhatsz! Légy részese a közösségünknek! Válaszd a BME Gépészmérnöki Karának képzéseit!