Hogyan egyensúlyozunk? - Termék- és formatervezés - Mi szél hozott?


2021.10.21. 13:15 - 15:15

Budapest
BME Gépészmérnöki Kar

Hol találkozunk? BME, MM épület, előtér - TÉRKÉP A LEÍRÁSBAN

Minimum életkor: 12

Hogyan egyensúlyozunk?

A laborbemutatón különböző egyensúlyozási feladatokat próbálhatsz ki, lemérheted, hogy mennyi a reakcióidőd, és megtudhatod, hogy hogyan modellezhető a központi idegrendszer működése mérnöki szemmel.

Termék és formatervezés

Üvegtervező kollégánk plakátokon, modelleken és műhelyfoglalkozáson bemutatja, mivel foglalkozik egy terméktervező mérnök.

Mi szél hozott?

Hogyan lehet tölcsérrel elfújni egy gyertyát? Aki nagyon erős, az át tud fújni az üvegen? Mit csinál a szél, amikor nem fúj? Ezekre a kérdésekre kaphattok választ, ha ellátogattok az Áramlástan Tanszék laboratóriumába. Bónusz: az arra vállalkozókat megfújjuk a nagy szélcsatornában. Aki nem kapaszkodik, azt szélnek eresztjük.

Zenélő lángok - avagy a zene és a tüzeléstechnika kapcsolata (energetika)

A program negyedik része pedig bármikor megnézhető: ez az Energetikai Gépek és Rendszerek online előadása - egy ppt formájában.

Hogyan zenélnek a lángok? Hát így!

Ismerkedj meg, mivel foglalkoznak energetikai mérnökeink!

(Természetesen nemcsak zenélő lángokkal foglalkoznak, a hangfájllal ellátott ppt-előadásban szó lesz F-16-os vadászgépek utánégetőjéről, és kiderül, hogy van-e F-16-os a tanszéken.)

Az előadás elkezdéséhez a ppt-ben lévő hangszóró ikonra, a felvételnél a ppt-ben szereplő képre (például a vadászgépre) kell kattintani.

Jó szórakozást!
A ppt pedig ITT elérhetőTÉRKÉP


Ezekkel a szakmákkal ismerkedhetsz meg
gépészmérnök
Akik várnak rád
Molnár Csenge
PhD hallgató
Lukács Eszter
tudományos segédmunkatárs
Dr. Darabos Anita DLA
adjunktus, iparművész, dizájner
Szervező


BME Gépészmérnöki Kar


1111, Budapest
Műegyetem rakpart 3.

A Műegyetem 1871-es alapítású Gépészmérnöki Kara (GPK) idén indítja a 150. tanévét. A GPK nemcsak egy nagy múltú egyetemi kar, hanem 230 kutatónk high-tech szellemi műhelye is. A korábban hagyományosan "férfias" szakmának gondolt gépészeti tudományok művelői az egyetemünkön ma már egyre bővülő számban - nők, hiszen a BME GPK kutatói állományának 11,9%-a, a doktoranduszainknak viszont már a 16%-a nő, sőt, bizonyos tanszékeinken már 25-35%-ot is eléri a női kutatók aránya. A BME Gépészmérnöki Kar nemcsak a névadó gépészmérnöki képzés otthona, hanem mechatronikai mérnököki, energetikai mérnököki és ipari termék- és formatervező mérnöki alapszakokon is tanulhatsz! Légy részese a közösségünknek! Válaszd a BME Gépészmérnöki Karának képzéseit!