Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium – Edelény

A Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium 26 lány tanulója vett részt a Robert Bosch Power Tool Kft/Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. Miskolc rendezvényén.

A Lányok Napja egy országos, interaktív program, amit a Nők a Tudományban Egyesület szervez tizenéves diáklányok részére. Ez egyben a legnagyobb, lányoknak szóló pályaorientációs kezdeményezés, amely világ számos országára kiterjed és minden évben április negyedik csütörtökén rendezik meg. A „Lányok Napja” programsorozat célja, hogy felkeltse a tizenéves lányok érdeklődését a műszaki, természettudományos és informatikai szakterületek iránt.

Diákjaink színvonalas, élménydús napot töltöttek a gyárban. Interaktív feladatok megoldásával összemérhették képességeiket a lányok. Közel száz lány közül a mi diákunk Szinai Fanni első helyezést ért el, akire nagyon büszkék vagyunk. Nyereménye egy értékes Bosch termék.

Üveges Brigitta, 9.A

A lányok napja program keretein belül a Boschba látogattunk el, ahol nagyon jól éreztük magunkat. A délelőtt folyamán három csoportra voltunk osztva és három különböző helyszínen játszottunk és oldottunk meg feladatokat. Ezután ebédeltünk és indultunk a gyárakba. Az egyik gyárban az autókba készítettek különböző alkatrészeket, a másikban a kézi-és kerti szerszámokat. Mire visszaértünk a gyárlátogatásból mindenki elfáradt, és pihenésként az egyik női dolgozó előadását hallgattuk meg, aki elmondta, hogy annak idején, hetedikként érkezett a Boschba és sikeres karriert épített. Remélem jövőre is egy ilyen játékos napon vehetünk részt, mint amilyen a Boschban volt.

Poros Klaudia, 9.A

2017. 04. 27.-én megrendezésre került a lányok napja program. Az idegenvezetőnk sok és érdekes programokkal fogadtak minket. Tájékoztató műsorok után, három csoportra osztották a lányokat. Az első feladatban biciklizhettünk, és kezünkbe vehettük saját terméküket, az ixot. Második állomás az önéletrajz írás volt, és a harmadik pedig sorrendbe kellett tennünk a legfontosabb kellékeket tudván azzal, hogy a Holdon vagyunk. Ezután egy jó kis ebéddel jutalmaztak meg minket. Majd egy órakor elindultunk a gyárlátogatásra. Ez mindössze 2 óra hossza volt. Körbevezettek minket és érdekesebbnél érdekesebb dolgokat láthattunk, mint például a fűnyíró készítés. Végül, de nem utolsó sorban bemutatkozó műsorra ültünk be a csoporttal, amiben elmondták mennyire jó ebben a szakmában dolgozni, és kedvet csináltak a diákok számára. Végül pedig ajándékokkal halmoztak el minket, amit mindenki jó szívvel fogadott.