A Türr István Gimnázium és Kollégium diákjainak beszámolója

Lányok Napja a BOSCH Budapesti Fejlesztési Központjában

Április 27-én csütörtökön a 9.G-s és 9.A-s lányok részt vettek a Lányok Napján. Ez egy Európa-szerte minden évben azonos időpontban megszervezett interaktív nyílt nap középiskolás lányoknak. A program célja, hogy megmutassa az ipari, mérnöki és informatikai területeken nyíló lehetőségeket a pályakezdő lányoknak, és segítsen nekik megtalálni azt a karriert, amely összhangban van az érdeklődésükkel, tehetségükkel.A rengeteg lehetőség közül a Robert Bosch Kft. nyíltnapját választottuk, ahol betekinthettünk a Budapesti Fejlesztési Központ „kulisszái” mögé. Reggel Pápáról a negyed hatos vonattal indultunk, hogy fél kilencre, a program kezdetére már a cégnél legyünk. A megnyitón elmondták, hogy a Boschnál fontosnak tartják a sokféleséget, ezért is szeretik, ha nők és férfiak, fiatalok és idősebbek és emberek a világ különféle tájairól együtt dolgoznak. Ezután három csoportban megismerkedhettünk a vállalat által fejlesztett vezetési asszisztens rendszerrel, a Magic Parking – önparkoló autóval és az eBike-kal. A délelőtt zárásaként a dolgozókkal együtt ebédeltünk a kantinban, majd megnéztük a Bosch Rexroth vállalat azon részét, ahol szereléstechnikai eszközöket készítenek. A nap egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol három mérnöknő mesélt a munkájáról, hogy milyen a többségében férfikollegákkal dolgozni és szó volt a gyakornoki programról is. Ezután ajándékot kaptunk, és kis kitérővel hazaindultunk. Este élményekkel és jövőbeli tervekkel tele értünk haza. Köszönjük a kíséretet Zsuponicsné Bátyay Erzsébet és Szabó Ildikó tanárnőknek! #turrgimnazium #papa

Közzétette: Türr István Gimnázium és Kollégium – 2017. április 30.

Április 27-én csütörtökön a 9.G-s és 9.A-s lányok részt vettek a Lányok Napján. Ez egy Európa-szerte minden évben azonos időpontban megszervezett interaktív nyílt nap középiskolás lányoknak.

A program célja, hogy megmutassa az ipari, mérnöki és informatikai területeken nyíló lehetőségeket a pályakezdő lányoknak, és segítsen nekik megtalálni azt a karriert, amely összhangban van az érdeklődésükkel, tehetségükkel.

A rengeteg lehetőség közül a Robert Bosch Kft. nyíltnapját választottuk, ahol betekinthettünk a Budapesti Fejlesztési Központ „kulisszái” mögé.

Reggel Pápáról a negyed hatos vonattal indultunk, hogy fél kilencre, a program kezdetére már a cégnél legyünk. A megnyitón elmondták, hogy a Boschnál fontosnak tartják a sokféleséget, ezért is szeretik, ha nők és férfiak, fiatalok és idősebbek és emberek a világ különféle tájairól együtt dolgoznak. Ezután három csoportban megismerkedhettünk a vállalat által fejlesztett vezetési asszisztens rendszerrel, a Magic Parking – önparkoló autóval és az eBike-kal. A délelőtt zárásaként a dolgozókkal együtt ebédeltünk a kantinban, majd megnéztük a Bosch Rexroth vállalat azon részét, ahol szereléstechnikai eszközöket készítenek. A nap egy kerekasztal beszélgetéssel zárult, ahol három mérnöknő mesélt a munkájáról, hogy milyen a többségében férfikollegákkal dolgozni és szó volt a gyakornoki programról is. Ezután ajándékot kaptunk, és kis kitérővel hazaindultunk. Este élményekkel és jövőbeli tervekkel tele értünk haza.

Köszönjük a kíséretet Zsuponicsné Bátyay Erzsébet és Szabó Ildikó tanárnőknek!

Forrás: Türr István Gimnázium és Kollégium